Preverjanje znanja in polaganje za pasove v Karate klubu Obzorje Brežice

Ta teden so v Karate klubu Obzorje Brežice potekali izpiti za višje pasove. Tokrat so pravico pristopa k izpitu imeli nižji pasovi (vključno do zelenega pasu). Na izpitu je tričlanska komisija brežiških trenerjev in mojstrov karateja (Darko Cicvarić, 3.DAN, Darko Grozdina, 3.DAN in Feđa Marković. 1.DAN) preverjala napredek članov v karate tehniki, katah (namišljenem boju), dogovorjenem boju in prostem boju. Izpit so uspešno opravili vsi kandidati.

Na izpitu so mladi brežiški karateisti prikazali izreden napredek od začetka tega šolskega leta, zato velja še posebej izpostaviti mladi rod, ki trenira pod podstvom trenerjev Petra Dirnbeka, Dubravka Smirića, Tomaža Dvornika, Nastje in Metke Galič, Petre Planinc ter Feđe Markovića  in prav vsi predstavljajo bodoče upe Karate kluba Obzorje Brežice na tekmovalnem področju.

Karate zveza Slovenije je konec leta 2013 objavila končno lestvico uspešnosti klubov za leto 2013. Karate klub Obzorje Brežice je zasedel skupno 6.mesto med 60-imi klubu v Sloveniji. Kriteriji uspešnosti so bili uspehi na tekmovanjih po koledarju Karate zveze Slovenije, usposobljenost strokovnega kadra, registrirani tekmovalci in organizacije turnirjev. 

V brežiškemu klubu smo zelo ponosni na svoj napredek, ki se kaže predvsem v zelo strokovnem delu trenerjev, diferenciranemu delu z mladimi ter veliki podpori staršev, občine Brežice, donatorjev, sponzorjev ter širše javnosti. V tem letu je bilo delo v klubu razdeljeno na 11 različnih skupin, ki jih je vodilo 11 trenerjev z opravljeno trenersko licenco pri Karate zvezi Sloveniji. Tekmovalci kluba so nastopili na 21-ih tekmovanjih doma in v tujini ter osvojili skupno 136 kolajn (35 zlatih, 42 srebrnih, 59 bronastih).  Od vseh kolajn v tem letu je bilo 27 osvojenih na državnih prvenstvih ter pokalnih tekmovanjih. Naslove državnih prvakov so letos osvojili: Hana Suša v katah in borbah med mlajšimi deklicami, Žiga Suša v katah med malčki ter Nastja Galič v katah mladink. Hana Suša je postala tudi skupna zmagovalka (kate in borbe) tekmovanj za pokal Slovenije 2013, njen brat Žiga Suša pa je to lovoriko osvojil med malčki. Na podlagi doseženih rezultatov na tekmovanjih bo Olimpijski komite Slovenije februarja 2014 podelil status vrhunskega športnika mladinskega razreda naslednjim tekmovalcem: Nastji Galič, Kaji Omerzo, Jure Čudiču, Aljažu Šumljaju in Kaji Budič.

Nastja Galič je bila izbrana v reprezentanco za nastop na bližajočem se evropskem prvenstvu, ki bo v začetku februarja 2014 na Portugalskem in je tako postala edina katašica v zgodovini Posavja in Dolenjske, ki si je priborila takšno čast.

Vsekakor so letošnji uspehi le dokaz, da je z načrtnim delovanjem in podporo širše javnosti mogoče doseči in preseči marsikateri cilj ter da v športu ni meja, kar bomo poskušali dokazovati tudi v bodoče! [ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic