Razglasili najboljše športnike občine Brežice v lanskem letu

Sinoči je Športna zveza Brežice v dvorani MC Brežice pripravila prireditev Športnik leta 2012, na kateri so podelili priznanja 84 športnicam, športnikom in športnim delavcem iz 13 športnih društev, ki delujejo v brežiški občini.

Kot je poudaril predsednik Športne zveze Stane Tomše, je ta številka za občino, kjer gospodarstvo že pred globalno krizo ni bilo na zavidljivi ravni, zelo visoka. Dodal je, da verjetno obstajajo še nekateri športniki, ki bi si zaslužili priznanje za športne dosežke v lanskem letu. »Verjamemo, da se bo dobro delo v športnih strukturah nadaljevalo in da bomo znali nagraditi vse, ki prinašajo medalje oz. dosegajo vidnejše rezultate na pomembnejših tekmovanjih. To je tako ali drugače izmerljivo, nemogoče pa je ovrednotiti delo posameznikov, ki svoje delo – bodisi kot trenerji, tajniki in organizatorji v društvih – opravljajo prostovoljno, z ogromno energije in na račun prostega časa,« je povedal Tomše in nadaljeval, da jim vse navedeno daje pravico, da izrazijo pričakovanje po še večji podpori lokalne skupnosti. »Ne pričakujemo denarja na pladnju, ampak podporo pri izvajanju skupnih projektov, usmerjenih v krepitev strokovnega kadra in širjenja športnih programov,« je še dejal.

V nadaljevanju je nekaj besed spregovorila tudi brežiška podžupanja Vladka Kežman, ki je izpostavila šport kot aktivnost, ki združuje pomembne vrednote – moštveni duh, solidarnost, strpnost in pošteno igro –, spodbuja družabnost ter mlade uči odločnosti in vztrajnosti. Kot je še dejala, je sestavni del športa tudi občinstvo, ki vsem daje poseben elan. Ob korektnem spodbujanju je to pozitiven element na vsaki tekmi.

Poleg Tomšeta in Kežmanove so bili podeljevalci priznanj in različnih nagrad tudi priznan slovenski fizioterapevt Khalid Nasif, član predsedstva Olimpijskega komiteja Slovenije Rafko Križman in nekdanji telovadec Alojz Kolman, po katerem se imenuje tudi ena izmed gimnastičnih prvin na drogu – kolman.

Športnik leta je postal olimpijski podprvak v metu kladiva in član Atletskega kluba BrežicePrimož Kozmusšportnica leta debitantka v metu kladiva na OI v Londonu in njegova klubska kolegica Barbara Špiler, naziv ekipe leta pa je pripadel članom Strelskega kluba Brežice v sestavi Matej Krajnčič, Srečko Vidmar, Robert Ferenčak, Anja Kržan, Andreja Novoselič, Samanta Hervol, Polona Špiler, David Rožman in Matic Kenk. Nagrado občanov (zanj je glasovalo 124 od skupno 195 občanov, ki so oddali glas) je dobil skakalec s palico Ambrož Tičar (AK Brežice).

  Nagrajenci Karate kluba Obzorje Brežice:Kaja Budič, Žiga Suša in Nastja Galič

Prejemniki diplom Športne zveze Brežice so bili tudi člani Karate kluba Obzorje Brežice in sicer Nastja Galič (za kategorizacijo vrhunske športnice mladinskega razreda s strani Olimpijskega komiteja Slovenije), Žiga Suša (za osvojitev naslova državnega prvaka in zmagovalca vseh treh tekem za pokal Slovenije v 2012) ter Kaja Budič za zmago na pokalnem tekmovanju v 2012. [ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic