Slovenska reprezentantka v karateju Nastja Galič na testiranju v Murski Soboti

V okviru organiziranih priprav za letošnje svetovno prvenstvo v karateju, ki bo jeseni v Španiji, je Karate zveza Slovenije to soboto v Murski Soboti izvedla trening in testiranje kandidatov za nastop na najprestižnejšem tekmovanju na svetovnem nivoju. Testiranja se je udeležila ekipa najboljših slovenskih borcev in  katašev  v kategorijah kadeti, mladinci in mlajši člani. 

Med povabljenimi je bila  tudi  mladinka iz Karate kluba Obzorje Brežice Nastja Galič, ki je kandidatka za nastop v katah. Vodja testiranja je bil Tihomir Grgič, pomagali pa so selektorji in trenerji reprezentanov Vlado Bošnjak, Josip Makovec, Miha Kovačič, Branko Kramberger in Bor Dereani, ki so budno spremljali rezultate in načrtovali nadaljnje delo.

        Nastja med vadbo na vreči skupaj s trenerjem za kate Borom Dereanijem

Dopoldanski del je potekal na atletski stezi v Murski Soboti, drugi, popoldanski, pa v športnem centru Špartacus. Karatesti so se pomerili v vzdržljivosti, moči, eksplozivnosti in hitrosti ter koordinaciji. Ob meritvah so se medsebojno bodrili in si pomagali, kar je pripomoglo k dobremu vzdušju v celi ekipi in k sklepanju posebne povezanosti med reprezentanti, kar je zelo pomembno za doseganje dobrih rezultatov.

                           Karateistke so se med testiranjem tudi prijetno družile

Nastja je sicer podobna testiranja opravila predhodno že v domačem klubu skupaj z ostalimi brežiškimi tekmovalci pod vodstvom Christiana Kajtne, 5. DAN, saj so brežiški karateisti zaključni trening v spomladanskem delu posvetili ravno temu. 

Zdaj je pred Nastjo in ostalimi tekmovalci pettedensko obdobje za rehabilitacijo in individualne fizične priprave, nova testiranja pa bo komisija za reprezentanco pripravila takoj v začetku avgusta, ko bodo na sporedu tudi že prve daljše skupne priprave, proti koncu avgusta pa že tudi prvi mednarodni kontrolni turnir v Italiji.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic