Šolsko tekmovanje v borbah in karate poligonu

Karate klub Brežice je po uspešno organiziranem marčevskem šolskem tekmovanju v katah tokrat organiziral še šolsko tekmovanje v borbah in karate poligonu. Na tekmovanju so nastopili mladi karateisti iz 10-ih osnovnih šol (Brežice, Dobova, Cerklje, Podbočje, Artiče, Raka, Pišece, Bizeljsko, Velika dolina in Bregana). Nastopajoči so bili razdeljeni v skupine po znanju, trenerji in tekmovalci pa so opravljali delo sodnikov.

Najmlajši so se namesto v borbah preizkusili v karate poligonu, kjer so morali pokazati svoje znanje motorike (tek, plazenje, poskoki, prevali) z elementi borilnih veščin (udarci, sklece), izkušenejši pa so se pomerili v pravih karate borbah, kjer so pokazali zavidljivo znanje in požrtvovalnost. Celotno tekmovanje je potekalo v sproščenem vzdušju, s skupnim navijanjem vseh sotekmovalcev in z druženjem s sovrstniki. Prav vsi nastopajoči so prikazali ogromno karate znanja in veselje do karateja.

Najboljši v posameznih kategorijah so prejeli prave unikatne kolajne, vsi nastopajoči pa spominsko diplomo ter praktične nagrade za katere gre največja zahvala vsem staršem, brez katerih podpore ne bi bilo mogoče izpeljati takšen dogodek. Zmagovalci posameznih kategorij so postali: 

Manca Baznik (OŠ Cerklje ob Krki), Ana Sever (OŠ Artiče), Sara Marija Lavrič (OŠ Artiče), Lija Kežman (OŠ Artiče), Diana Kolman (OŠ Pišece), Enej Požgaj (OŠ Velika Dolina), Tadej Veličevič (OŠ Raka), Matic Cerjak (OŠ Artiče), Ivana Lukič (OŠ Brežice).[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic