Srebrna in bronasta kolajna za Brežičane na najmočnejšem karate turnirju v tem delu Evrope

V Samoboru na Hrvaškem  so organizirali že 29. Po vrsti Grand Prix Hrvaške, ki je tokrat privabil preko 2000 tekmovalcev iz 22 držav sveta. Tekmovanje je potekalo v podaljšanem vikendu (17.-19.01.2020) in udeležila se ga je tudi okrnjena ekipa Karate klub Brežice.

Po utrujajočem večurnem čakanju na začetek tekmovanja mlajših kategorij so najprej na tatamije stopila naša dekleta v kategoriji kate ekipno za mlajše kadetinje. Dekleta so nastopila v sestavi Maja Lakner ter sestri Saša in Tjaša Petković. V polfinalu so se pomerile z ekipo Samobor. Zelo močno in usklajeno so izvedle visoko mojstrsko kato Seipai in se z rezultatom 3:2 uvrstile v finale. V finalu so jih čakale nasprotnice iz Slovaške, ki pa so tokrat bile premočne in so se naša dekleta morala zadovoljiti s srebrno kolajno.

Image title

V nadaljevanju je na tatamije stopila Maja Lakner, ki je tekmovanje odlično odprla z zmago 5:0. V naslednjem krogu je tudi suvereno premagala nasprotnico iz Madžarske z rezultatom 4:1. Sledil je četrtfinalni boj z nasprotnico iz Italije, ki pa ga je žal izgubila. Majina nasprotnica je nato izgubila polfinalni boj in tako Majo izločila iz možnosti repasažnih bojev za kolajno.

V kategoriji 36 dečkov je kot edini moški predstavnik KK Brežice nastopil Luka Cicvarić. Luka je nastopil pod velikim pritiskom želje po dokazovanju in potrditve brona z državnega prvenstva. Med izvedbo kate mu je nasprotnik, zaradi istočasne izvedbe obeh tekmovalcev, nekajkrat presekal linijo izvedbe kate, kar je Luki zmotilo fokus in je žal naredil napako v elementih kate ter zaključil tekmovanje brez vidnejše uvrstitve.

V športnih borbah so na omenjenem tekmovanju nastopile tri naše članice, med katerimi je izjemen dosežek uspel Saši Petković. V borbah mlajših kadetinj nad 55kgse je Saša po zmagi nad Ksenio Pavel (Ukrajina) in Emmo Zejnić (BiH) uvrstila v polfinale, kjer je po tesnem boju klonila proti balkanski prvakinji Sari Tomić. V izjemno zbrani, odločni in taktično dovršeni borbi je v finalu repasaža za tretje mesto s kar 5:1 premagala Sopjani Erblino iz Kosova in dosegla svoj najboljši dosežek v športnih borbah doslej. Bronasta medalja je bila več kot zaslužena in je velika nagrada za Sašin vsakdanji trud. Saša velja za eno najbolj vestnih in požrtvovalnih članic tekmovalne skupine kluba, trenira 6 dni v tednu, zato njen napredek ni presenetljiv, hkrati pa ji široko odpira vrata v kadetsko reprezentanco, kjer bomo o njej zagotovo slišali še veliko lepega.

Image title

Ana Sever in Tjaša Petković sta tokrat ostali brez vidnejših uvrstitev, obe sta se borili zelo agresivno in samozavestno, žal pa jima športna sreča tokrat ni bila naklonjena.

Brežiške tekmovalce že to soboto čaka nova preizkušnjana močnem mednarodnem turnirju v Slovenskih Konjicah.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic