Srebro za Karate klub Obzorje Brežice na mednarodni tekmi v Žalcu

To soboto je Karate klub Žalec v svoji športni dvorani organiziral jubilejni 10. mednarodni karate pokal Žalca, na katerem je nastopilo okoli 400 tekmovalcev iz 48 klubov iz Slovenije, Avstrije, Madžarske, Bosne in Hercegovine ter Hrvaške. Za Karate Klub Obzorje Brežice je tokrat nastopila nekoliko okrnjena ekipa, saj je nekaj trenerjev in tekmovalcev v tem času na Japonskem.

Najprej se je v kategoriji najmlajših katašev predstavil trenutno največji up brežiškega karateja komaj 7-letni Žiga Suša. S svojo eksplozivnostjo in borbenostjo je dokazal, da ima izjemne predispozicije, da se razvije v odličnega borca in bo v prihodnje prav gotovo posegel tudi po medaljah, čeprav so se mu tokrat zaradi manjših tehničnih nedoslednosti še izmikale. V kategoriji deklic je nastopila Hana Suša, ki se je prebila v drugo kolo in prisotne navdušila s svojo eleganco in umirjenostjo pri izvedbi kate Gekisai Ni. Do medalje jo je ločilo le še nekaj dodatne eksplozivnosti in moči. Med dečki je nastopil Aljaž Šumlaj, ki je v svojem nastopu pokazal dosti zrelosti in velik napredek v izvajanju Gojyu-Ryu karateja, kar pa tokrat še ni bilo dovolj učinkovito za premoč med tekmovalci, ki so izvajali predvsem Shotokan kate.

Ob koncu dopoldanskega dela so se med seboj pomerili tudi številni veterani in veteranke v katah. Ob močni podpori svojih mladih tekmovalcev je za Brežičane nastopila tudi njihova trenerka Metka Galič. V treh kolih se je s katami Saifa, Shisochin in Sanseiryu gladko brez izgubljenega boja prebila do finala in ob navdušenju svojih učencev osvojila srebrno medaljo. Premagala jo je le aktualna državna prvakinja Šefka Golač. Nastop trenerke in podpora njenih učencev kaže na pomen in moč medgeneracijske povezanosti, ki lahko tudi preko skupnega treninga karateja pripelje do sožitja.


Slika 1: Žiga Suša, Metka Galič in Hana Suša

V popoldanskem delu so se tekmovalci pomerili v prostih borbah. Za Karate klub Obzorje Brežice je v izjemno težki kategoriji kadetinj nastopila naša najboljša borka Petra Planinc. V drugem kolu se je pomerila s Tino Stegel, kasnejšo zmagovalko, in kljub izjemni borbenosti in prikazanih odličnih tehnikah ostala izven boja za medalje, saj so bili repasaži zaradi množičnosti odpovedani.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic