Tjaša Petković državna podprvakinja v karateju, za KK Brežice šest odličij na mladinskem državnem prvenstvu v Celju

To soboto je v Celju potekalo mladinsko državno prvenstvo v karateju, ki ga je organizirala Karate zveza Slovenije s pomočjo Karate kluba Seki Sv. Jernej. Na državno prvenstvo se je uvrstilo 425 tekmovalcev iz 50-ih slovenskih klubov. Tekmovali so v katah in v borbah. Karate klub Brežice so zastopali vsi najboljši mladi tekmovalci, ki so domov prinesli kar šest odličij.

Image title

Pri katah je najprej tekmovala naša najboljša kadetinja, državna reprezentantka Ela Petan. Tokrat prvič so v Sloveniji tekmovanje v katah kadetov in kadetinj izvedli po novih pravilih, kjer tekmovalce ocenjujejo z ocenami. V kategoriji kadetinj je nastopilo 17 tekmovalk, ki so se uvrstile na MDP. V prvem krogu so bile razdeljene v dve skupini. Iz vsake skupine so se v drugi krog uvrstile po štiri tekmovalke. Ela Petan je perfektno izvedla kato Paiku in dosegla najvišjo oceno od vseh tekmovalk, in sicer 26,0. V drugem krogu je izvajala kato Chatanyara Kushanku in se po drobceni napakici z oceno 25,4 uvrstila na drugo mesto v svoji skupini. Čeprav je imela tokrat drugo najboljšo oceno od vseh, žal ni prišla v finale. V borbi za tretje mesto je izvedla kato Papuren in ponovno dosegla odličen rezultat 25,6, enak kot kasnejša zmagovalka Lana Tisa Nadižar. Ela je na koncu osvojila tretje mesto in bronasto odličje, čeprav bi si po pokazanem znanju in vseh treh ocenah zaslužila tudi žlahtnejše odličje.

Image title

Ela Petan  - 3.mesto kate kadetinje

V številni kategoriji (32 tekmovalcev) kate dečki je tokrat navdušil z odličnimi izvedbami vseh petih kat Luka Cicvarić. Luka je izvajal kate treh različnih stilov, in sicer Shotokan (Heian 4 in 5 ter Gojushiho Sho), Gojyu Ryu (Seipai) ter Shito Ryu (Annan Dai). Kate je izvedel z odlično tehniko in veliko borbenostjo ter z osvojenimi štirimi zmagami in enim porazom na tem težkem tekmovanju osvojil izjemno tretje mesto. Zasluženega bronastega odličja se je še kako veselil v krogu svoje družine in sotekmovalcev iz Brežic.

Image title

3.mesto kate dečki - Luka Cicvarić

V kategoriji kate mlajše kadetinje (26 tekmovalk) so nastopile štiri brežiške katašice, in sicer Tjaša Petković, Maja Lazanski, Maja Lakner in Saša Petković. Vse so v prvih dveh kolih izvajale šolski Gojyu Ryu kati (Gekisai 1 in 2). Pokazale so veliko talenta, znanja in borbenosti. Tjaši in Saši Petković ter Maji Lakner je uspelo v prvem kolu zmagati in se prebiti v nadaljevanje tekmovanja, kjer pa je do repasaža prišla le Saša Petković, potem ko je njena nasprotnica Hana Zaher kasneje zmagala. Saša je v prvem repasažnem dvoboju proti Lani Hlišč mojstrsko izvedla kato Seipai, kar pa žal ni bilo dovolj za medaljo. Saša je v zadnjem času veliko trenirala kate in napredek je bil očiten, za kar ji vsekakor gredo vse čestitke. Tokrat je osvojila sedmo mesto in se takoj s svojo sestro Tjašo pričela pripravljati na tekmovanje v borbah, kjer sta obe blesteli.

Na sobotnem DP v Celju je v športnih borbah nastopilo 6 tekmovalcev KK Brežice. Domov so se vrnili s štirimi odličji, eno srebrno in tremi bronastimi.

Povsem blizu naslovu državne prvakinje je prišla Tjaša Petković v kategoriji mlajših kadetinj do 40kg. Tjašina udeležba je bila po poškodbi kolena dan pred velikim tekmovanjem pod velikim vprašajem, a je vztrajna borka stisnila zobe in vseeno nastopila, v polfinalu premagala Tinkaro Krumpak iz Rogaške, v finalu pa je z 0:2 morala priznati poraz Lari Sodin iz Kozjanskega. Vsekakor ji ob tovrstnem odnosu naslov prvakinje v prihodnosti ne uide.

Image title

Tjaša Petković (levo) je osvojila naslov slovenske podprvakinje v bojih ml.kadetinj -40kg

Odlično je pri mlajših kadetinjah nad 50kg nastopila tudi njena sestra Saša, ki je bila v prvem krogu prosta, v drugem je s 4:2 premagala Lalito Plevnik iz Kranja, sledil je poraz z Muzik Tašo in zmaga v repasažu za bronasto medaljo z Laro Kramberger iz Polzele. Saša je skozi boje uspela ohraniti zbranost in odločenost, da se prebije med najboljše kljub izredni nenaklonjenosti sodnikov, zato ima njena uvrstitev še toliko večjo težo.

Image title

Saša Petković - 3.mesto boji ml.kadetinje +50kg

Z bronom sta se tokrat morala zadovoljiti tudi Ela Petan, kateri je pot v finale 7 sekund pred iztekom dvoboja prekrižala Brezovnik Tisa (KK Grosuplje) in Jaka Cerjak, ki je v polfinalu klonil proti Denisu Šehiću (KK Trbovlje).

Image title

Ela Petan - 3.mesto boji kadetinje -54kg

Ana Sever in Ivana Lukić sta tokrat žal ostali brez vidnejših uvrstitev, naše člane pa že prihajajočo soboto čaka zadnje kontrolno tekmovanje v Trbovljah pred nastopom na Balkanskem prvenstvu za kadete in mladince, ki ga letos gostijo prav Brežice.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic