Trenerji in člani Karate kluba Brežice na izobraževanju z japonskim mojstrom na Češkem

Sedem trenerjev in članov Karate kluba Brežice se je odpravilo v češko mesto Sokolov, kjer je tamkajšnja češka Meibukan karate zveza organizirala seminar, ki ga je vodil sam predsednik okinavske šole tradicionalnega Meibukan Goju-ryu karateja, Akihito Yagi, Kyoshi, 8. DAN.


Iz Brežic so se seminarja udeležili Christian Kajtna, Darko Cicvarić, Franc Bajs, Metka Galič, Feđa Marković, Tomaž Dvornik in Mateja Petančič. Poleg Brežičanov so se seminarja udeležili tudi številni učenci te skrivnostne in atraktivne veje karateja iz drugih držav Evrope.

Prvi dan seminarja je bil rezerviran za individualno poučevanje in korekcije, ter predstavitev pomembnih detajlov pri izvedbah kat. Poseben poudarek je bil na osnovni kati karateja - Sanchin, ki se vedno izvaja kot prva kata na vsakem treningu tradicionalnega karateja.

Drugi dan seminarja so udeleženci vadili in izpopolnjevali Goju-ryu kate, ki so tudi na seznamu krovne karate organizacije WKF, in se bodo kot tekmovalne izvajala tudi na prihajajočih olimpijskih igrah v Tokyu leta 2020. Poleg vsebine kat in razlage njihovega pomena (bunkai) je učitelj podal kar nekaj zanimivih novih pristopov k poučevanju, da bi učence lažje pritegnili in jim zagotovili raznovrstnost vadbe.

 
Tretji dan je bil namenjen Meibuken katam, ki so unikatne in jih izvajajo le znotraj I.M.G.K.A. organizacije, ustvaril pa jih Dai sensei, Meitoku Yagi, Akihitov dedek.

 
Na vsakem treningu so se izvajale tudi vaje utrjevanja telesa in vadbe v parih, ki so značilne za Goju-ryu karate.
Brežiški karateisti so prvi v Sloveniji pričeli raziskovati to vejo karateja in se z njo intenzivno ukvarjajo že od leta 2008, ko so pričeli nadgrajevati prejšnja dobra znanja iz Shotokan in Shito-ryu stilov karateja. Na seminarju so dobili potrditev, da so na pravi poti in da dobro napredujejo, saj so bili ponovno povabljeni v prve vrste ter med demonstratorje drugim.

Permanentno izobraževanje in usposabljanje je za Karate klub Brežice ena od prioritetnih nalog, saj le tako lahko klub zagotovi vsem svojim članom ustrezno vadbo in tudi priprave za največja svetovna tekmovanja. Klub se zahvaljuje Kozjanskemu parku ter občini Brežice za pomoč pri udeležbi tega seminarja.


 [ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic