Tri kolajne za Karate klub Brežice na 1. pokalni tekmi KZS v Luciji

V nedeljo, 20. marca 2016, je Karate zveza Slovenije v sodelovanju s tehničnim organizatorjem DBV Piran v športni dvorani v Luciji izpeljala 1. pokalno tekmo v borbah, katah in ekipnih katah za starostne kategorije do 18 let. Nastopilo je 46 slovenskih klubov s 413 tekmovalci. Karateiste iz KK Brežice je zastopala 10 članska ekipa v sestavi: Luka Cicvarić, Maja Lakner, Sara Marija Lavrič, Tjaša Petkovič, Ela Petan, Saša Petkovič, David Matija Lavrič, Dejan Debelak in Nika Omerzo. Tekmovalce sta vodila trenerja Franc Bajs in Darko Cicvarić.

Najprej so nastopili najmlajši tekmovalci. Še ne osemletni Luka Cicvarić, aktualni viceprvak Slovenija v katah za najmlajše, je prestopil v višjo starostno kategorijo in znanje pomeril v kategoriji devetindvajsetih malčkov starih do 10 let. Po zmagi v prvem krogu se mu je za en sodniški glas izmuznila možnost napredovanja v naslednje kroge in morebiten boj za kolajne. Tudi Maji Lakner in Tjaši Petkovič tokrat ni uspelo zabeležiti vidnejših rezultatov. Tjašini starejši sestri, Saši Petkovič, se je uspelo prebiti do boja za bronasto odličje, vendar ga je žal izgubila in tekmovanje zaključila na 5. Mestu. Zelo lepo in srčno izvedbo Goju Ryu kat je prikazal David Matija Lavrič, vendar je tokrat tekmovanje zaključil brez vidnejše uvrstitve. David je nastopil tudi v kategoriji športnih bojev za mlajše kadete do 40 kg, kjer pa je boj izgubil le za eno točko.

Za navijače iz KK Brežice pa je poskrbela Sara Marija Lavrič, ki si je s štirimi suverenima zmagami in le enim porazom priborila bronasto odličje ter ga dodala v svojo že sedaj veliko zbirko kolajn.

V nadaljevanju je nastopila Ela Petan, ki je v treh krogih pometla s konkurenco in pokazala, da slovi za eno najbolj perspektivnih mladih kareteistk v Sloveniji. Žal je Eli v nadaljevanju zmanjkalo moči pri izvedbi najtežjih mojstrskih kat in je s tesno sodniško odločitvijo 2:3 izgubila boj za 3. mesto. Ela je nastopila tudi v kategoriji bojev in poleg tehničnega znanja pokazala tudi borbeno plat. Tekmovanje v športnih bojih je zaključila na 6. mestu. 

V kategoriji kata tim malčice (do 10 let) so se izkazale Maja Lakner, Sara Marija Lavrič in Tjaša Petkovič, ki so z usklajeno izvedbo kate osvojile bronasto medaljo.

Nika Omerzo je kot tokrat najstarejša tekmovalka nastopila v zelo močni konkurenci kadetinj tako v katah kot tudi v športnih bojih, vendar je tokrat kljub srčnim bojem in tehnično korektnim  izvedbam kat morala priznati premoč nasprotnicam. Porazom je v veliki meri botrovala tudi poškodba komolca.

Najsrčnejši brežiški borec, Dejan Debelak, ki svojo srčnost kaže ne samo na borišču, ampak tudi kot veliki navijač in podpora klubskim kolegom, je bil žal na tem tekmovanju preveč silovit, in mu sodniki zaradi premočnih udarcev niso dodeljevali točk. Dejan na treningih enakpravno vadi tudi s starješimi borci, vendar bo na tekmovanjih moral svojo silovitost prilagoditi svoji starostni kategoriji.

Za poslastico na koncu je poskrbela še Ivana Lukič, ki si je v kategoriji športnih bojev za kadetinje +54 kg priborila bronasto odličje po soglasni sodniški odličitvi 5:0. Za Ivano je bilo to tekmovanje ognjeni krst, saj še nikoli prej ni nastopila na nobenem tekmovanju zunaj klubske dvorane.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic