Tri kolajne za karate klub Brežice na močnem mednarodnem turnirju

V soboto, 29. maja 2022, je v Športni dvorani v Postojni potekal 20. jubilarni mednarodni turnir v karateju pod imenom POSTOJNA OPEN 2022.

Sodelovalo je 7 držav s 452 tekmovalci iz 71 klubov, ki so skupaj opravili 565 nastopov. Karate klub Brežice je tokrat na tekmovanju nastopil z manjšim številom tekmovalcev, ki so vsi nastopali v kategoriji kate.

Največji uspeh je dosegla Maja Lazanski, ki je osvojila kar dve kolajni. Maja je najprej nastopila v kategoriji kadetinj. Z izvedbami kat Seipai in Paiku se je kot prvouvrščena v svoji polovici žreba uvrstila v samo finale. V finalu je izvajala kato Kururunfa, vendar je bila tokrat nasprotnica boljša in naša Maja si je priborila srebrno odličje.

Image title

Maja je vzporedno nastopala tudi v starejši kategoriji, kjer se je pomerila z mladinkami. Maja se je s katama Paiku in Kururunfa priborila do boja za bron, kjer pa je izvedla kato Seipai ter z visoko razliko v točkah premagala nasprotnico iz Italije in si priborila bronasto odličje.

Image title


Luka Cicvarić je nastopal z vrhunskimi izvedbami kat Anan Dai, Ohan Dai in Suparinpei, ki jih lahko vidimo v finalih svetovnih prvenstev. Luka je najprej nastopil v konkurenci kadetov. Ob večkratnih zapletih z elektronskim točkovanjem je Luka, kljub drugem najvišjem doseženem številu točk med vsemi finalisti, pristal na nehvaležnem 5. mestu.

Ta rezultat je Luki dal še več moči in želje pokazati svojo nesporno kvaliteto z nastopi v kategoriji dve do tri leta starejših mladincev na drugem borišču. V eliminacijskih bojih je bil od Luke boljši le zmagovalec turnirja, Luka pa je v boju za bron z veliko razliko v točkah premagal tekmeca in si tako zasluženo priboril bronasto odličje..

Image title

Naš mladi tekmovalec Niko Cicvarićje nastopil v kategoriji kat za dečke 8-4 kyu. Niko je odlično odprl tekmovanje z dvema zmagama brez izgubljene točke. V napetem polfinalu je Niko le za eno zastavico zgrešil napredovanje v finale in boj za najsijajnejše odličje. V repasažnem boju za bron se je Niko moral pomeriti s tekmovalcem iz kluba organizatorja, kjer pa so sodniki žal podlegli pritisku domačina in kljub temu, da je Niko svojo kato izvedel tehnično in fizično bolje za razliko ene zastavice dodelili zmago nasprotniku.

Tekmovalce je tokrat spremljal trener Darko Cicvarić, ki je s pokazanim znanjem in razumevanjem karateja ter samimi izvedbami kat zelo zadovoljen.

Image title[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic