Tri zlata in tri brona za Karate klub Brežice na pokalu Nestl Žgank v Velenju

V nedeljo, 24.02.2019 je v Velenju potekal 14. pokal Nestl Žgank v karateju. Turnirja se je udeležilo 316 tekmovalcev iz 4 držav. Karate klub Brežice je tokrat zastopala majhna a zelo uspešna ekipa, ki je domov prinesla tri zlate in tri bronaste kolajne. V katah so nastopile Maja Lakner, Saša Petković in Ela Petan, v športnih bojih pa poleg Ele in Saše, ki sta nastopali v obeh disciplinah, še David Matija Lavrič, Ana Sever in Tjaša Petković. Tekmovalce sta spremljala trenerja Sašo Vaš in Darko Cicvarić.

Maja Lakner je nastopila v kategoriji kat za deklice. Prvi krog je izgubila proti drugouvrščeni Osmanaj Dorentini (0:5) iz Postojne, kar jo je popeljalo v repasažne boje, kjer je z zelo dobro izvedbo mojstrske kate Shisochin premagala domačinko Aletić Emro (3:2). Sledil je boj za bronasto odličje, proti Leben Tinkari iz Kranja, ki pa ga je Maja tokrat žal izgubila (1:4) ter tekmovanje končala na petem mestu.

Saša Petković in Ela Petan sta tekmovali v kategoriji kat za mlajše kadetinje. Saša je boj v prvem krogu izgubila proti finalistki Zager Hani (1:4) iz Velenja, vendar je zbrala moči in v repasažnem boju premagala Čuhalev Nadjo (3:2) iz Kranja  ter tako osvojila bronsato odličje.

V isti kategoriji je nastopila tudi izkušena mlada tekmovalka Ela Petan. Ela je manjše težave imela le v četrtfinalu, kjer je v boju z Bašar Emo iz Kranja za hip izgubila ravnotežje, vendar je bila njena izvedba mojstrske kate Annan kljub temu toliko superiorna, da so ji sodniki morali dodeliti zmago (3:2). Ela je ostale tekmice (Draksler Izo, Hlišč Lano in Zager Hano) premagovala gladko s 5:0 in si na koncu priborila zlato kolajno in pripadajoč pehar.

Zlata Ela Petan in bronasta Saša Petković v katah

Tradicionalnega pokala Nestl Žgank se je udeležilo 5 brežiških borcev in kar štirje so posegli po najvišjih mestih. Skupaj so dosegli kar 11 zmag in 3 poraze, skupaj so nasprotnikom zadali 32 točk in jih prejeli 12.

Bronasta srčna borka Tjaša Petković

Vseh 5 nastopajočih je trenutno uvrščenih v širši izbor državnih reprezentanc in nedeljski dosežki dokazujejo zakaj je temu tako. Do bronastih odličij sta se prebili sestri Tjaša in Saša Petković. Tjaša je deklicah do 40 kg v prvem krogu premagala Ljubljančanko Levec Majo, v polfinalu klonila proti Avstrijki Prokeshjevi, v boju za tretje mesto pa je z 1:0 premagala Lišinovičevo.

Saša Petković z dvema bronastima kolajnama

Njena sestra Saša je v prvem krogu kar s 3:0 ugnala italijansko reprezentantko Candolo Alice, v drugem krogu z 2:0 Laro Kramberger iz Polzele, v polfinalu ji je nastop v velikem finalu ušel proti Glavnikovi (1:2), v repasažu pa je za bron premagala Avstrijko Morganovo. Obe sestri sta dobili sloves neustrašnih brežiških deklet, kar so opazili tudi vodilni v reprezentančnih selekcijah, zato sta tako Saša kot Tjaša na spisku ožje reprezentance za nastop na balkanskem prvenstvu, ki bo maja v Banja Luki.

Ela Petan zmagovalka v bojih in v katah

Dolgo pričakovano zlato v športnih borbah je končno pristalo v rokah Ele Petan in Davida Lavriča. Oba sta suvereno opravila s konkurenti v svojih kategorijah in se zasluženo povzpela na najvišjo stopničko. Ela je pri mlajših kadetinjah do 50 kg v prvem krogu s 6:0 premagala Italijanko Emmo Bataglio, v drugem s 3:2 Avstrijko Mastello, v finalu pa s 3:0 Zamberinijevo iz Italije.

David Matija Lavrič - zmagovalec v bojih kadeti -52kg 

David je pri kadetih do 52kg v prvem krogu s 5:1 izločil Nejca Setničarja iz Ljubljane, v drugem s 5:2 Vida Lavriča iz Maribora, v finalu pa z 1:1 zaradi dosežene prve točke še Italijana Turleja. Davida in Elo čez 14 dni čaka prva izborna tekma za nastop na mladinskem svetovnem prvenstvu, ki bo novembra v Čilu.

Ani Sever tokrat športna sreča ni bila naklonjena, saj je letos prestopila v višjo starostno kategorijo. Njen trud in prikazano na tekmovanju pa nedvomno pričajo o tem, da je povsem enakovredna konkurentkam in se v prihodnje tudi za njene dosežke ni bati.

Tjaša, Ela in Saša s trenerjem Sašom Vašem[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic