Tri zlate, ena srebrna in pet bronastih kolajn za brežiške karateistke na prvi pokalni tekmi v Luciji

V nedeljo, 2. 4. 2023, je v športni dvorani Lucija poteklo prvo državno pokalno tekmovanje. Tatamije je krasilo 449 karateistov iz 48 klubov. Karate klub Brežice je zastopalo 19 tekmovalcev v 14 kategorijah.

Image title

Tekmo so otvorile najmlajše tekmovalke. V kategoriji U8 kata najmlajše so nastopile Evelyn Joy in Amelie May Žičkar ter Gaja Štern. Dvojčici, ki sta na tako veliki tekmi nastopili prvič, sta kato Geki sai ichi naredili močno in odločno ter tako prebili led v tekmovalni karate. Gaja pa je pokazala, da je vsako tekmo boljša ter si tako prisvojila bronasto medaljo. Deklice so na tekmi nastopile še enkrat in kot ekipa osvojile prvo mesto.

Image title

Na tatami so nato stopile malčice, Eva Strgar, Megi Cicvarić in Mia Kajtna. Vse tri so kato naredile dobro, Megi in Mia pa sta si prislužili boj za tretje mesto, kjer sta morali priznati premoč nasprotnic. Malčice so nastopile tudi kot kata tim, kjer so prav tako dosegle peto mesto. Med malčki sta nastopila Gašper Štern in Ian Tomše. Prvi krog sta oba prepričljivo zmagala, v drugem pa sta brez možnosti za repasaž tekmo morala končati.

Image title

Zelo uspešna je bila Sofia Popijač, ki je v kategoriji kata deklice nastopila kot ena izmed najmlajših tekmovalk ter brez poraza potovala do polfinala. Tam jo je premagala kasnejša zmagovalka Mijatović Adjela, Sofia pa je zmagala tudi v boju za tretje mesto ter tekmo končala z bronasto kolajno.

Med dečki sta nastopila Gal Budič in Niko Cicvarić. Gal je svoje kate opravljal hitro in močno ter tako zmagal dva kroga, a nato zgubil proti finalistu Mavsar Tadeju. Galu se je bronasta kolajna tokrat žal izmuznila. Niko je prav tako nastopil močno in tehnično dovršeno, a je tokrat tekmo hitro končal.

Image title

Niko in Gal sta se se skupaj z Gašperjem borila tudi v kata timu, a so fantje, kljub istočasni in prepričljivi izvedbi, morali priznati premoč ekipi iz Radgone. Naši karateisti so se tako zadovoljili s tretjim mestom.

Image title

Med mlajšimi kadetinjami so prvič nastopile Kim Kerin, Sinja Bončina, Angelika Li Žičkar ter Aria Zofič. Dekleta so svoje kate kot najmlajše v skupini izvedle korektno, močno in borbeno. Na žalost je pot v naslednji krog nadaljevala le Sinja, a je tudi ona morala kmalu priznati premoč starejših nasprotnic. Dekleta veliko obetajo in z nekaj časa bodo več kot konkurenčne svojim sotekmovalkam. Mlajše kadetinje so se preiskusile tudi v kata timu, kjer so dosegle tretje mesto.

Najbolj uspešni pa so bili naši starejši tekmovalci.

Image title

Luka Cicvarić je nastopal v kategoriji kadeti, kjer se je brez poraza prebil do finala. V vsakem krogu je imel najvišjo oceno obeh skupin (v prvem krogu 24,60, v drugem 24,90), medtem ko je v finalu edini v skupini dosegel več kot 25 točk ter s svojo oceno 25,40 za skoraj celo točko premagal drugo uvrščenega Jako Reihsa in tako postal kadetski prvak.

Med kadetinjami je nastopila Santeja Ivnik in s kato Seipai pokala, da je na vsaki tekmi boljša in ne bo dolgo, ko bo tudi sama segala po odličjih.

Image title

Maja Lakner in Maja Lazanski pa sta prvič nastopili v kategoriji mladinke ter zopet poželi velik uspeh. Maja Lakner je z visoko oceno prišla v drugo krog, nato pa si s kato Kururunfa prislužila boj za tretje mesto. Tam je opravila kato Papuren in si s takrat drugo najvišjo oceno v skupini (24,70) prislužila bronasto odličje. Maja Lazanski se je prav tako prebila v drugi krog, tam pa se z najvišjo oceno v svoji skupini (24,30) prebila v finale. Proti močni nasprotnici Kontrec Alji je delala kato Papuren in si od sodnikov prislužila visoko oceno 25,40. Kljub dobri oceni je s pol točke zgrešila prvo mesto in si tako prislužila srebrno odličje.

Image title

Maji sta skupaj s Santejo prvič nastopili tudi v kata timu. V kategoriji mladinke so kljub krajši pripravi na tekmo z izvedbo kate Kururunfa in prepričljivim bunkajem premagale ekipo KK Seki ter si prislužile zlato medaljo. Dekleta so pokazala izjemno odločnost in srčnost s čimer komaj čakamo na njihov naslednji nastop.

Naši tekmovalci so zoper dokazali, da so resni karateisti, ki so pripravljeni potrpežljivo in trdo delati za svoje uspehe.Posebna zahvala za vse sponzorje in podpornike, ki omogočajo nastope naših tekmovalcev: OBČINA BREŽICE, HESS, ELMONT, SIPRO, ARTISK, ZAVOD ZA ŠPORT BREŽICE, INŽENIRING BIRO.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic