Uspešen nastop brežiških karateistov na svetovnem pokalu v Poreču

Pretekli vikend je od 27.6. do 30.6. v Poreču na Hrvaškem potekal SVETOVNI POKAL ZA MLADE - KARATE1 YOUTH LEAGUE POREČ 2024, kjer je nastopilo 3.262 tekmovalcev iz kar 70 držav.

Po dolgi in naporni tekmovalni sezoni so se svetovnega pokala, v sklopu priprav na mladinsko svetovno prvenstvo, ki bo oktobra v Italiji udeležili tudi trije mladinci iz Karate kluba Brežice. Luka Cicvarić je nastopil v konkurenci 107 mladincev, Maja Lazanski in Maja Lakner pa sta nastopili v konkurenci 110 mladink.

Image title

Maja Lazanski in Maja Lakner sta nastopili kot edini predstavnici Slovenije v kategoriji mladink. Najprej je nastopila Maja Lazanski, ki je z izvedbo prve kate premagala nasprotnico iz Španije. Nato ji je žreb določil  predstavnico Romunije, ki pa je bila za Majo tokrat premočna in je Maja tekmovanje uspešno zaključila v 2. krogu. Romunka je napredovala še en krog, nato pa je premoč priznala tekmovalki iz Francije.

Maja Lakner je izbrano kato izvedla zelo elegantno, vendar tokrat ne dovolj močno, da bi premagala nasprotnico iz Turčije, ki pa je tekmovanje ravno tako zaključila le še z eno zmago.

Luka Cicvarić je izmed štirih slovenskih tekmovalcev v kategoriji mladincev ponovno dosegel največji uspeh, saj se je s tehnično dovršenimi in močnimi izvedbami mojstrskih kat uspel prebiti do 3. kroga, kjer pa ga je le za 0,2 točke (23,1 proti 22,9) premagal reprezentant Italije Moretti. Italijan je zmagovalni niz nadaljeval in se še z dvema zmagama prebil do polfinala, kjer pa je moral priznati premoč tekmovalcu iz Španije in tako se je Luki za las izmuznil repasažni boj za bronasto kolajno. Lukin preboj do tretjega kroga na svetovnem pokalu je najboljša slovenska uvrstitev v kategoriji kat za moške, kar je v kategoriji U21 uspelo le še Juretu Slugi, dobitniku medalje z zadnjega balkanskega prvenstva.

Brežiški karateisti so tudi tokrat pokazali, da se lahko enakopravno kosajo tudi z najboljšimi na svetu, nastopi pa so pokazali tudi nekaj področij, kjer so potrebne izboljšave za doseganje še boljših rezultatov v svetovnem merilu. Brežiške karateiste je tudi tokrat spremljal reprezentančni trener za kate Darko Cicvarić.

Ob koncu tekmovalne sezone gre zahvala sponzorjem in podpornikom, ki omogočajo redno in tekmovalno delo kluba: OBČINA BREŽICE, ELMONT, SIPRO, SOLTEC, HESS, NUMIP, ARTISK in ZAVOD ZA ŠPORT BREŽICE, ter vsem, ki brežiške karateiste podpirate, jih spremljate na tekmovanja in zanje navijate.

Image title[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic