Uspešen nastop Nastje Galič na evropskem prvenstvu v karateju

Med 06.-09.02.2014 poteka v Lisboni (Portugalska) 41.kadetsko in mladinsko evropsko prvenstvo v karateju. Slovenske barve je zastopala tudi Nastja Galič, članica Karate kluba Obzorje Brežice. Na evropskem prvenstvu lahko v vsaki kategoriji nastopa le en član iz posamezne države, zato so zbrani samo najboljši in vsak preboj v naslednji krog je izjemen uspeh. V kategoriji kate mladinke je Nastja imela svoj krstni nastop na evropskih prvenstvih v soboto, 08.02.2014, kjer je pri katah mladink nastopilo 27 mojstric. Nastja je 1.krog bila prosta, v 2.krogu pa se je pomerila z reprezentantko Radunović iz Črne gore ter jo z izvedbo kate Suparimpei premagala s 3:2 in se tako uvrtila v ¼ finale. V ¼ finalu jo je čakala večkratna dobitnica evropskih in svetovnih medalj predstavnica Turčije (Atak), ki je bila tokrat premočna nasprotnica za našo Nastjo. Turkinja se je z zmago 5:0 uvrstila v ½ finale, kjer pa je bila poražena in tako Nastji ni omogočila repasaža ter boja za bronasto kolajno. Nastja si je tako priborila ¼ finalni nastop in še eno bogato izkušnjo na velikih tekmovanjih, za katere v klubu verjamemo, da ji bojo postala stalnica v njeni tekmovani karieri.

člani slovenske odprave na 41.kadetskem in mladinskem evropskem prvenstvu

Po vrnitvi iz evropskega prvenstva jo že naslednji vikend čakajo članske reprezentančne priprave za majsko člansko evropsko prvenstvo tako, da novi izzivi že prihajajo nasproti.  

Kot ostali vrhunski slovenski športniki, so tudi karateisti največji promotorji Slovenije, zato je prav, da jih okolje podpira. Nastjine nastope na evropskem prvenstvu so tokrat podprli Soltec, Hidroelektrarne na spodnji Savi, NEK, Obzorje, Q-techa in Barbara Omerzo Šetinc, ki skrbi za Nastjino rehabilitacijo po napornih treningih. Solidarnost posavskega okolja in ponos na mlade in uspešne športnike je prava pot, ki daje upanje mladim za nove priložnosti in  razvoj v domačem okolju.  [ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic