Uspešen nastop slovenskih tekmovalcev na Balkanskem prvenstvu za mlade

Od 29. do 31. maja je v Herceg Novem v Črni Gori potekalo 20. Balkansko prvenstvo za mlajše kategorije, katerega so se udeležili najboljši tekmovalci te regije. Med 814 tekmovalkami in tekmovalci iz enajstih balkanskih držav je nastopilo tudi 37 Slovencev starih od 10 do 14 let.

Poleg rednih treningov v klubih pod vodstvom klubskih trenerjev, so reprezentančni kandidati opravili tudi nekaj skupnih treningov pod vodstvom reprezentančnih trenerjev. Kombinacija obojega in seveda prizadevnost samih tekmovalcev na treningih in želja na samem tekmovanju, je pripeljala do tega, da smo se vsi udeleženci tega prvenstva na koncu skupno veselili štirih osvojenih medalj.

Karate klub Brežice je v reprezentančnih vrstah imel dva člana. HANA SUŠA, ki je tekmovala v katah kadetkinj (14 let) ter DEJANA DEBELAKA, ki je tekmoval v borbah kadetov (13let) -45kg.

Hana je bila prvi krog prosta, v drugem krogu se je pomerila z Bojković (Črna Gora) in izgubila s 1:4. Ker se je črnogorka uvrstila v finale, je Hana dobila dodatno možnost v repasažu. V prvem repasažnem dvoboju je premagala Sojatevo (Srbija) s 3:2 ter naslednji krog žal izgubila 1:4 proti reprezentantki BIH. Tako je Hana na svojem prvem velikem tekmovanju s slovensko reprezentanco osvojila končno odlično 7.mesto v katah.

Dejan je v prvem krogu pričel boj malo zaspano, saj je nasprotnik hitro povedel z udarcem v glavo. Kmalu zatem se je tudi naš borec prebudil in dosegel tri točke zaradi nožnega udarca v glavo. Do konca je bil boj napet in po rednem delu se je končal neodoločeno 5:5. Prevagala je sodniška odločitev v korist Dejanovega nasprotnika, ki pa je naslednje kolo izgubil ter tako onemogočil Dejanu repasažne boje.

Na samem tekmovanju so nastopajoči pokazali res zelo visoki nivo karatejskega znanja, tako v tehničnem kot taktičnem smislu. Slovenski tekmovalci sicer niso bili med najuspešnejšimi udeleženci prvenstva po številu osvojenih medalj, vendar so dokazali, da se lahko enakopravno kosajo z vso konkurenco, tudi za najvišja mesta. Prav vsi udeleženci vseh nastopajočih držav pa so se izkazali s športnim in glasnim navijanjem preko vseh treh dneh, vsak za svoje predstavnike. V tem elementu pa so zagotovo lahko vsi skupaj za vzgled svojim starejšim reprezentančnim selekcijam.

Mladi tekmovalci bodo kmalu odšli na zaslužene počitnice, reprezentančni trenerji pa bodo opravili analize nastopov in v jeseni ponovno nadaljevali z uspešnim delom v mlajših kategorijah.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic