V Salzburgu gostili prestiž svetovnega karateja

Ta konec tedna je v Salzburgu potekala tekma svetovnega pokala Premier liga karate 1 pod okriljem Svetovne karate zveze (WKF), ki je privabila najboljše tekmovalce s celega sveta. Nastopilo je 710 vrhunskih borcev in katašev iz 60-ih držav sveta. Tekmovanje je bilo prava paša za oči, saj so nastopili tudi najboljši z zadnjega članskega svetovnega prvenstva. Slovensko karate reprezentanco sta v katah zastopala Nastja Galič iz KK Brežice v ženski članski kategoriji, kjer je nastopilo 71 tekmovalk, in Aljaž Klaneček iz KK Emona in KK Zmaj Ljubljana v moški članski kategoriji, kjer se je pomerilo kar 84 tekmovalcev. Že izbor v reprezentanco in nastop v tako elitni družbi je veliko priznanje za oba mlada slovenska reprezentanta, ki sta na tako velikem tekmovanju dobro nastopila in nabrala dragocene izkušnje za preboj med najboljše.

Nastja prejema še zadnje napotke s strani reprezentančnega trenerja pred nastopom 

Žreb je določil, da se je Aljaž najprej pomeril s Švicarjem Marcom Meylandon in ga premagal z rezultatom 4 : 1, v drugem kolu pa je kljub odlični izvedbi kate Unsu zgubil proti Madžaru Kochu Szabolcsu. Nastja je že v prvem kolu dobila za nasprotnico izjemno Vietnamko Do Ha Mi. Nastja je izvajala svojo najmočnejšo kato Suparimpei, vendar je kljub veliki želji po preboju morala priznati poraz in z rezultatom 1 : 4 končati tekmovanje, saj je odlična Vietnamka po štirih dobljenih kolih izgubila proti Japonki Iwamoto Emiri in Nastja ni dobila priložnosti za boj za medaljo v repasažu.

Oba reprezentanta čakajo zdaj zaključne priprave pod vodstvom selektorja Bora Dereanija za nastop na letošnjem Evropskem članskem prvenstvu, ki bo v začetku maja v Montpelierju v Franciji. Bor Dereani ju je spremljal tudi v Salzuburgu in jima dal pomembne napotke za uspešen zaključek letošnje dolgotrajne tekmovalne sezone, ki se je pričela že lani jeseni s svetovnim prvenstvom v Indoneziji in je od obeh zahtevala veliko vzdržljivosti in priprav za tako dolgo tekmovalno obdobje, še zlasti, ker oba že pridno študirata. Kljub vsemu bosta stisnila zobe in poskusila tudi v Franciji nastopiti po svojih najboljših močeh ter doseči vidnejši rezultat za Slovenijo tudi v članski kategoriji najboljših evropskih katašev, kar do sedaj ni uspelo še nikomur. [ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic