Za tekmovalce Karate kluba Obzorje Brežice ni recesije!

Tudi to soboto, 09.03.2013 so se iz turnirja za pokal Notranjske v Postojni vrnili s polnim naročjem medalj. Tekmovanja se je udeležila osem članska ekipa brežičanov, prav vsak od njih pa si je priboril vsaj eno medaljo. Dosežki vsakega člana Karate kluba Obzorje Brežice so navedeni spodaj, ravno ti pa najbolj zgovorno pričajo, v katero jakostno skupino sodijo.

Trenerji kluba seveda vidijo še veliko rezerve in potenciala ter možnosti za napredovanje v tehničnem in zrelostnem smislu, vendar je potrebno poudariti, da sta najbližje popolnosti prikaza kate Aljaž Šumlaj, ki je v svoji kategoriji osvojil zlato, in Nastja Galič. Sploh slednja je tudi skozi trenersko delo, ki karateki odstre še več tančic karateja, svojo izvedbo povzdignila nad športno točko, saj se ob ogledu njene izvedbe kate gledalcu zarosijo oči in naježi koža, številni otroci, ki so po podelitvi zlate medalje hoteli čestitati naši šampionki, ki jim očitno predstavlja vzornico, pa to še potrjujejo.

Naš najmlajši tekmovalec Žiga Suša še vedno tekmuje z gipsom na roki, kar je precejšnji hendikep za tekmovalca v katah, saj je koordinacija gibov kar precej onemogočena. Tako je osvojil “zgolj” dve tretji mesti, a verjamemo, da bo že samo za najžlahtenješa odličja njegova vitrina kmalu premajhna.

Če smo pred nekaj časa za Hano Suša dejali, da je njena izveba kate lepa in graciozna, med vrsticami pa smo hoteli povedati, da ji manjka še kanček borbenega duha in eksplozivnosti, smo na zadnjih tekmovanjih priča Hanini tekmovalni evoluciji. Energičnost, ki jo je prikazala v katah in tudi tako premagala konkurenco, najbrž izvira iz njenega tekmovalnega udejstvovanja v športnih bojih. Pred tednom dni je prestala ognjeni krst na svetovnem prvenstvu v Italiji, v Postojni pa si je v bojih priborila bronasto kolajno.

Nika Omerzo je nastopila v katah in bojih. V prvi zvrsti je dosegla bron, v drugi pa si je priborila srebro. S tem je dokazala predvsem svojo vsestranskost, kar je lepa popotnica za naprej. Ob rednih treningih nas bo gotovo še razveseljevala s svojimi uspehi!

Kako naprej pa mlajši Niki s svojim vzorom zna pokazati sestra Kaja Omerzo. Vedno nasmejana, tudi ko stopa na borišče, spoštljiva do nasprotnic, a samozavestna. Pri bojih se ji v drugem spopadu ni izšlo po načrtih, saj je nasprotnica trikrat zapored našla tako imenovano luknjo v guardu, kar je “kaznovala” z nožnim udarcem v telo. Kaja je gotovo prejela dragoceno lekcijo, na katero bo pozorna v prihodnje. Končni izid je bil ena zmaga in en poraz, kar je po turnirskem sistemu “vsak z vsakim” zadostovalo za drugo mesto. Ob osvojenem zlatu v katah pa se je Kaja smejala še bolj prešerno.

Zgodba Kaje Budič se prične že na sredinem treningu, ko si je poškodovala nart desne noge, zaradi česar je izpustila petkov trening in v soboto prišepala na borišče. Kaja je brežiška Petra Majdič. Trme ji gotovo ne manjka, če ji jo bo uspelo pravilno usmeriti, bo gotovo šampionka najvišjega ranga. Talenta in volje ima obilo. Kot njena klubska soimenjakinja je imela tudi Budičeva dva boja. Prvega je izgubila, drugega pa je s presenetljivo taktiko statične borbe, ki se je starejši tekmovalci spominjamo iz osemdesetih let prejšnjega stoletja, laična publika pa iz popularnega filma Karate Kid, zbrano in zrelo dobila za končno srebro.

Organizatorji so poleg običajnega tekmovanja v katah in bojih izvedli še tekmovanje v prikazanih elementih, dogovorjenih bojih in noviteti, ki so jo posvojili od Italijanov – tekmo  na žogi. Menimo, da je tovrstna oblika vadbe izvrstna inovacija za mehkejši prehod od tehnike in kate h kumiteju (borbi).

Kate:

1.mesto: Aljaž Šumlaj: 1999-1998. letnik, 2.nivo;

1.mesto: Hana Suša: 2001-2000.letnik, 1.nivo;

1.mesto: Kaja Omerzo:1999-1998. letnik, 2.nivo;

1.mesto: Nastja Galič: 1997-1978. letnik, 2.nivo;

2.mesto: Hana Suša: 2001-2000. letnik,            2.nivo;          

3.mesto: Nika Omerzo: 2001-2000. letnik, 2.nivo;       

3.mesto: Žiga Suša: 2005-2004. letnik, 1.nivo;

3.mesto: Žiga Suša: 2005-2004. letnik,  2.nivo,           

Borbe: vsak z vsakim po kategorijah

2.mesto: Dejan Debelak: 2003-2002. letnik

2.mesto: Kaja Omerzo: 1999-1998. letnik,

2.mesto: Kaja Budič: 1997-1996. letnik,

2.mesto: Nika Omerzo: 2001-2000. letnik,

3.mesto: Hana Suša: 2001-2000. letnik,[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic