Žiga in Hana Suša ter ekipa malčic ponovno zlati ter 10 medalj za KK Brežice na tretji pokalni tekmi

To nedeljo je Karate zveza Slovenije, v sodelovanju s tehničnim organizatorjem ŠD Gorica, v Kanalu ob Soči, organizirala  tretjo  pokalno tekmo v borbah, katah in ekipnih katah za starostne kategorije do 18 let ter zadnje kolo slovenske članske lige.  Sodelovalo je 39 klubov s 305-timi tekmovalci, ki so opravili skupaj 363 nastopov. Karate klub Brežice je zastopala 15-članska ekipa, ki je domov prinesla kar tri zmage in skupaj deset medalj.

Brežiški karateisti in karateistke na 3.pokalni tekmi

V katah so nastopili Luka Cicvarič, Maja Lakner, Tjaša in Saša Petkovič, Žiga in Hana Suša, Ela Petan in Omerzo Nika ter Nastja Galič. Luka Cicvarič je v kategoriji najmlajši ponovno blestel in pokazal velik talent s svojimi vse boljšimi izvedbami, ki so mladega perspektivnega kataša popeljale do bronaste kolajne, potem ko je v polfinalu z manjšo ne-sigurnostjo za las izgubil uvrstitev v finale. Luka je pravi naslednik odličnih brežiških katašev in od njega lahko tudi v prihodnosti pričakujemo le najvišja mesta.

Luka Cicvarić pri zmagovalni izvedbi kate za bronasto kolajno

Podobno kot za Luko lahko rečemo tudi za vse boljšo novo vzhajajočo brežiško zvezdnico Majo Lakner, ki je v številni kategoriji malčic osvojila odlično tretje mesto, skupaj s perspektivnima kolegicama Tjašo in Sašo Petkovič pa še zlato v katah ekipno.

Ekipne zmagovalke pri najmlajših deklicah (Saša, Tjaša in Maja)

Vse tri so bile izjemno usklajene in borbene ter zasluženo stopile na najvišjo stopničko, kamor pa se je suvereno, brez izgubljene točke uvrstila tudi naša najboljša mlajša kadetinja in reprezentantka Hana Suša. Hana je do zmage potrebovala štiri kola vrhunskih izvedb kat, kar ji je tokrat ponovno uspelo in jo dvignilo proti vrhu razporeditve za pokal Slovenije 2015 v katah mlajših kadetinj.  S svojo gracioznostjo in natančnostjo je pokazala, da je prava naslednica Nastje Galič in da bo v prihodnosti prav gotovo sodelovala in zmagovala tudi na največjih svetovnih tekmah.

Hana Suša - zmagovalka pri katah ml.kadetkinj

Hana je kasneje skupaj z Niko Omerzo in Emo Sever nastopila v katah ekipno in skupaj so v kategoriji kadetinj osvojile še bronasto medaljo. Žiga in Ela tokrat v katah nista posegla po najvišjih mestih, sta se pa zelo izkazala v borbah.

V borbah so nastopili Žiga Suša, Ela Petan, Ana Sever, Dejan Debelak, Hana Suša, Simon Hribar, Nina Zupančič in Kaja Omerzo. Najbolj uspešen je bil ponovno naš najboljši mladi borec v kategoriji dečki do 35 kg  Žiga Suša, ki je s svojo borbenostjo, eksplozivnostjo pa tudi že izkušenostjo premagal vse nasprotnike in suvereno z rezultatom 6 : 2 zmagal tudi v finalu. Tako je ponovno postal pokalni zmagovalec in le utrdil veliko spoštovanje drugih tekmovalcev do njega.

Žiga Suša - zmagovalec v borbah 

V kategoriji deklic do 40 kg je velik met tokrat uspel tudi Eli Petan, nadarjeni mladi borki, ki je svoj prvi pravi rezultat kar nestrpno pričakovala. Tokrat se je po treh borbah uvrstila na tretje mesto in s ponosom prejela bronasto kolajno. Do prvega velikega uspeha pa je uspelo priti tudi Simonu Hribarju v kategoriji mladincev absolutno, kjer je v prvi borbi po izenačenem rezultatu 2 : 2 in sodniški odločitvi 5 : 0 za Simona dosegel zelo pomembno zmago in se uvrstil v finale, kjer se je ponovno solidno boril proti mnogo bolj izkušenemu Tilnu Kajtni in na koncu osvojil srebrno medaljo. Simon je prebrodil svojo manjšo sigurnost, si na tekmi pridobil veliko pozitivnih izkušenj, kar mu bo zelo koristilo na državnem prvenstvu.  Med borci sta nastopili tudi Kaja Omerzo, ki si je z odlično borbo v repasažu priborila bron v kategoriji mladink + 59 kg in Nina Zupančič, ki je bila prav tako tretja. V borbah so nastopili tudi Hana Suša, ki je že vidno utrujena izgubila borbo za tretje mesto, podobno kot Dejan Debelak v kategoriji mlajših kadetov do 45 kg. Dejan se je po odlični prvi borbi, kjer je visoko zmagal,  v drugi  nekoliko zaračunal in zaradi neaktivnosti v zadnjem delu  borbo izgubil. V repasažu je dobil močan udarec in po desetih sekundah ležanja izgubil medaljo. Ana Sever tokrat ni imela športne sreče in je svojo prvo borbo v kategoriji deklic + 40 kg v zadnjih sekundah izgubila.

Ob zaključku tekme je KZS izpeljala še tretji, zadnji del slovenske članske lige, kjer se najboljši člani skozi leto  pomerijo vsak z vsakim. Najboljša brežiška katašica Nastja Galič se je tokrat v katah pomerila še s svojimi zadnjimi nasprotnicami in se po odličnih predstavah vrhunskih kat uvrstila na drugo mesto, takoj za reprezentančno kolegico Mašo Simonič, za katero je zaostala le za las. Obe bosta zastopali Slovenijo na bližajočem se svetovnem prvenstvu v Indoneziji, Maša v kategoriji mladink, Nastja pa v kategoriji mlajših članic. Pripravljenost na prvenstvo je opazoval tudi selektor Bor Dereani in obema čestital za  izvedbe ter poudaril, da sta odlično pripravljeni in da bosta na zaključnih pripravah v prihajajočem tednu le še dodatno izpilili malenkosti. Brežiške karateiste so na tekmi kot trenerji spremljali Petra Planinc, Aljaž Šumlaj in Metka Galič.

Nastja Galič pri izvedbi letečega udarca z nogo[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic