Žiga Suša zmagal na 1. pokalni tekmi 2012, 4 kolajne za Karate klub Obzorje Brežice

Člani Karate kluba Obzorje Brežice so dosegli izjemen uspeh na prvi letošnji pokalni tekmi v borbah in katah za starostne kategorije do 18 let, ki jo je v soboto, 31. 3. 2012, organizirala Karate zveza Slovenije v sodelovanju s tehničnim organizatorjem DBV Piran v športni dvorani v Luciji.

Največji dosežek je na tekmi uspel mlademu 7- letnemu Žigi Suši, ki je v svoji kategoriji premagal vse nasprotnike in zmagal s kato Gekisai Ichi. Svojo kato je na tekmovanju izvedel kar osemkrat, saj so imeli organizatorji tokrat veliko težav in so v Žigini kategoriji tekmovalci ponavljali vse svoje dvoboje. Eksplozivni, zelo borbeni in tudi že natančni Žiga je na tem tekmovanju pokazal izjemno koncentracijo in vse svoje dvoboje gladko zmagal, kar je pripeljalo do prve zmage Gojyu-Ryu karateja v Sloveniji.

V kategoriji kat je med mlajšimi deklicami nastopila Hana Suša. V treh krogih se je s svojo elegantno in vse boljšo izvedbo kat Gekisai Ichi in Gekisai Ni prebila do repasaža, kjer pa je zaradi ponavljanja iste kate dvoboj izgubila, v prihodnosti pa bo v svoji kategoriji prav gotovo posegala tudi po medaljah. Aljaž Šumlaj je nastopil v kategoriji starejših dečkov in ponovno pokazal napredek v izvajanju Gojyu-Ryu principov v kati, kar pa tokrat še ni zadostovalo za medaljo, saj so v starejših kategorijah zmagovali tekmovalci, ki so izvajali predvsem kate Shotokan stila. Med kadeti sta svoji kati predstavila tudi David Bajs in Jure Čudič. Oba sta izvajala Saifo, vendar tokrat še nista uspela priti v repasaže. Kadetinja Nastja Galič je v svoji zelo težki konkurenci uspela v treh krogih izvesti visoke Gojyu-Ryu kate, in sicer Seipai, Seisan in Korurunfo, kar se sicer videva bolj na mednarodnih tekmah, saj so med slovenskimi karateisti te kate še dokaj neznane. Nastja tokrat ni dobila medalje, pokazala pa je veliko virtuoznosti in izjemnega občutka za izvedbo ter tako dobila aplavz in posebne pohvale tudi s strani trenerjev drugih ekip.

V popoldanskem času so brežiški karateisti izjemno uspešno nastopili tudi v borbah. Med kadetinjami je prva nastopila Lea Travnikar, in sicer v kategoriji do 47 kg. V prvih dveh kolih je pokazala odlične ročne tehnike in veliko borbenosti ter obe borbi zmagala, v finalu pa ji je zmanjkalo malo moči in je tako osvojila srebrno medaljo. Jure Čudič, ki je nastopil v kategoriji kadetov do 57 kg, se je prav tako boril zelo pogumno in ves čas napadal, kar ga je na koncu pripeljalo do bronaste medalje. Med mladinkami nad 59 kg pa je že proti večeru prvič nastopila tudi Kaja Budič. V finalu je sicer izgubila dvoboj zaradi premočnih kontaktov, pokazala pa je veliko srčnosti in poguma ter se skupaj z ostalimi veselila svoje srebrne medalje.

Povzetek medalj:

  • 1.mesto kate najmlajši: ŽIGA SUŠA
  • 2.mesto boji kadetkinje -47kg: LEA TRAVNIKAR
  • 3.mesto boji mladinke +59kg: KAJA BUDIČ
  • 3.mesto kadeti -57kg: JURE ČUDIČ


[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic