Zlato in bron za Elo Petan na mednarodnem karate turnirju Maribor open

V soboto, 07.10.2016 je v Mariboru potekal mednarodni karate turnir 7. Maribor open 2017, na katerem je sodelovalo 493 tekmovalcev iz 9-ih držav. Na turnirju je uspešno nastopila tudi manjša zasedba tekmovalcev Karate kluba Brežice ob spremstvu trenerja Darka Cicvarića.

Najprej so se na borišča podali tekmovalci v katah, kjer je barve Karate kluba Brežice tokrat zastopala le Ela Petan. Ela je svoje nasprotnice gladko premagala v vseh štirih krogih in se okronala z zlato kolajno.
Po uspešnem nastopu v katah se je Ela pripravila tudi za nastop v športnih bojih. Ela boj za finale žal tesno izgubila z rezultatom 2:3, vendar se je uspela zbrati in se skozi repasažne boje priboriti do bronastega odličja. Takšen uspeh tako v katah, kot tudi v športnih bojih je zelo težak, saj gre za različni disciplini, ki zahtevata tudi povsem različne specializirane treninge. S takšnimi izjemnimi rezultati se Ela potrjuje kot izjemno talentirana in perspektivna karateistka.

V kategoriji športnih bojev je v težji kategoriji (+50kg) nastopila Ana Sever, ki se je uspela priboriti do boja za bronasto kolajno, vendar je ta boj žal izgubila z rezultatom 0:1 in se je na koncu morala zadovoljiti s 5. mestom.

V športnih bojih sta nastopila tudi Sebastjan Lašič in Ivana Lukić, vendar tokrat nista zabeležila vidnejših rezultatov.

Kot sodnica je bila na turnir tudi tokrat povabljena brežičanka Katja Bajs, ki se s kvalitetnim sojenjem povzpenja na lestvici slovenskih karate sodnikov.

Vsi tekmovalci v katah in borbah se vneto pripravljajo na najpomembnejšo tekmo v tem letu, državno prvenstvo konec novembra, do takrat pa jih čaka še mnogo treningov in nekaj kontrolnih turnirjev.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic