Zlato in bron za Karate klub Brežice na Ekipnem državnem prvenstvu v Polzeli

V nedeljo, 3. 6. 2018, je Karate zveza Slovenije v Polzeli organizirala letošnje Ekipno državno prvenstvo v katah in borbah za vse starostne kategorije.  Sodelovalo je 28 slovenskih klubov s svojimi ekipami. Karate klub Brežice so zastopale tri ekipe, dve kataški in ena borbena, ki so domov prinesle naslov državnih prvakinj in bronasto odličje. Tekmovalke sta vodila Sašo Vaš in Metka Galič.

Dopoldne je potekalo tekmovanje v katah. Za Karate klub Brežice so najprej nastopile deklice Maja Lakner, Sara Marija Lavrič in Tjaša Petković v kategoriji deklic starih 10–11 let. V tej kategoriji je bila tudi najbolj številna in močna konkurenca med dekleti. Tri desetletne Brežičanke so v prvem kolu nastopile zelo suvereno in s kato Gekisai Ichi premagale nasprotnice iz Idrije. V nadaljevanju so s kato Gekisai Ni izgubile dvoboj s kasnejšimi zmagovalkami iz Kranja, v repasažu pa so se ponovno odlično zbrale in s kato Shisochin gladko premagale nasprotnice iz Postojne ter tako osvojile bronasto odličje. Kot lanske zmagovalke med malčicami so bile sprva nekoliko razočarane, kmalu pa so ugotovile, da bodo tudi v tej konkurenci z nekaj dodatnega napora kmalu lahko ponovno zmagovale.

Tjaša Petković, Sara Marija Lavrič in Maja Lakner

V katah so v članski konkurenci nastopile tudi Nastja Galič, Nika Omerzo in Ema Sever, ki so se prav posebej pripravljale za to državno ekipno prvenstvo in vložile dodaten čas in napor, kar je bilo zaradi ostalih tekmovanj in šolskih ter študijskih obveznosti precej naporno. Pripravile so dober in zanimiv nastop kate kururunfa in demonstrirale tudi odličen bunkai (razlago kate) ter osvojile zlato odličje in naslov državnih prvakinj med članicami.

Ema Sever, Nastja Galič in Nika Omerzo, državne prvakinje 2018

V športnih borbah je brežiški klub zastopala le ekipa mlajših kadetinj v zasedbi Ane Sever, Ele Petan in Saše Petkovič. Športna sreča tokrat ni bila na naši strani, saj so dekleta po sicer minimalnem zaostanku morala že v prvem krogu priznati premoč ekipi iz Idrije. Prva je nastopila Ana Sever in zmagala z 1:0, sledil je poraz Ele Petan z 1:3, v odločilnem boju pa še Saše Petkovič z 4:5. Dekleta so dala vse od sebe, a žal niso upravičile vloge ene od favoritinj za končni naslov. Tekma je pri dekletih pokazala še veliko rezerv in izhodišč za nadaljnje trdo delo...

Saša Petković, Ana Sever in Ela Petan[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic