Zlato, srebro in dva brona za KK Brežice na državnem prvenstvu za člane in veterane

Karate zveza Slovenije je to soboto skupaj s Karate klubom Velenje organizirala letošnje državno prvenstvo za člane v katah in v borbah ter za veterane v katah. V članski konkurenci je sodelovalo 30 klubov s skupaj 62-imi tekmovalci, med veterane pa je svoje udeležence prijavilo 10 klubov in pripeljalo 17 tekmovalcev. Karate klub Brežice so na tem tekmovanju zastopali člani Nastja Galič, David Bajs in Kaja Omerzo ter veterani Tomaž Dvornik, Mateja Petančič in Metka Galič. Domov so prinesli štiri odličja, zlato, srebro in dva brona.

Uspešna ekipa Karate kluba Brežice na DP za člane in veterane

Najprej so na tatami stopili člani in članice v katah. David Bajs je suvereno izvedel tradicionalno kato Shishochin, vendar je bil nasprotnik prepričljivejši in Davidu ni dovolil nadaljevanja tekmovanja.

Nastja Galič, reprezentantka Slovenije v katah in aktualna državna prvakinja v kategoriji mlajše članice, je ponovno odlično izvedla svoji kati Annan in Kururunfo ter se gladko prebila v finale, kjer je proti Maši Simonič vrhunsko izvedla najmočnejšo kato Suparimpei. Sodniki niso bili enotni, a je Maša, dobitnica srebrne medalje na zadnjem mladinskem evropskem prvenstvu, zmagala in Nastja je tako svojim številnim naslovom dodala tudi naslov letošnje državne podprvakinje v članski kategoriji.

Metka Galič (državna prvakinja med veterankami) in Nastja Galič (državna podprvakinja med članicami)

Med mlajšimi veterani do 50 let je s kato Shishochin prvič lepo nastopil Tomaž Dvornik, ki mu gredo vse čestitke za pogum in izvedbo, vendar tokrat ni posegel v boj za medaljo, kar pa je uspelo mlajši veteranki Mateji Petančič. S suvereno izvedbo kate Seipai je prišla do bronastega odličja. Najvišje pa se je tokrat uvrstila Metka Galič, ki je letos prestopila med veteranke in s kato Seisan v finalu premagala Natašo Steklasa ter osvojila zlato odličje in naslov državne prvakinje.

Med odmorom so podelili tudi letošnja najvišja priznanja Karate zveze Slovenije za leto 2015. Bronasto odličje in denarno nagrado je v članski ligi za kataše osvojil David Bajs, Nastja Galič pa je bila v članski ligi za katašice druga in osvojena nagrada ji bo kot uspešni brucki še kako prav prišla. Nastja Galič je bila proglašena tudi za tretjo najboljšo karateistko v konkurenci mlajših članic za leto 2015 (katašic in bork), v kategoriji članic absolutno pa je kot najvišje uvrščena katašica osvojila četrto mesto, pred njo so bile le tri borke, ki pa lahko na večjih turnirjih tekmujejo v več kategorijah hkrati in tako zberejo večje število točk.

David Bajs - 3.mesto v slovenski članski karate ligi 2015 v katah

Nastja Galič - 2.mesto v slovenski članski karate ligi 2015 v katah

V popoldanskem delu so nastopili borci v različnih težnostnih kategorijah. Brežiške borce je zastopala najbolj pogumna Kaja Omerzo, ki je prvo kolo sicer izgubila, v repasažu pa z rezultatom 7 : 1 suvereno osvojila bronasto medaljo in čestitke od trenerja in domače ekipe.

Kaja Omerzo - 3.mesto v bojih članice -68kg

Brežiški starejši tekmovalci so se tako domov vrnili zadovoljni, saj so dokazali, da se v klubu dobro dela na celi vertikali od najmlajših cicibanov do veteranov. Tekmovalce sta na tej tekmi vodila Peter Dirnbek in Metka Galič.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic