Zmaga Hane Suša in pet medalj za brežiške karateiste na drugi pokalni tekmi v Novem mestu

V soboto, 12. 10. 2013, je Karate zveza Slovenije v sodelovanju s tehničnim organizatorjem karate klubom Krka Šentjernej v Športni dvorani Marof v Novem mestu organizirala 2. pokalno tekmo v borbah in katah za karateiste do 18. leta starosti. Nastopilo je 331 tekmovalcev iz 40-ih slovenskih klubov, ki so se pomerili v 407-ih nastopih. Za karate klub Obzorje Brežice je nastopila najboljša ekipa tako v katah kot v bojih, saj je konkurenca na tovrstni tekmi najbolj primerljiva s konkurenco na bližajočem se državnem prvenstvu Slovenije. Brežičani so domov prinesli kar pet medalj, največji dosežek pa je tokrat uspel Hani Suša, ki je osvojila zlato v katah in srebro v bojih. Ekipo sta vodila Christian Kajtna in Metka Galič.

Hana Suša je v zelo številni konkurenci mlajših deklic izvedla pet kat in vse dvoboje gladko zmagala. Skozi začetni dve šolski in kasneje tri mojstrske kate je odlično demonstrirala šolo in napredek Gojyu-ryu karateja v Sloveniji. Njene tehnike so bile čiste, izvedba pa hitra in eksplozivna, zato je upravičeno prepričala sodnike in na koncu stala na najvišji stopnički. Kasneje je izredno suvereno in taktično premišljeno nastopila tudi v bojih, kjer je klonila šele v finalu in si poleg zlate obesila okoli vratu še srebrno kolajno.

Hanin osemletni brat Žiga Suša, ki svoj izjemen talent v slovenskem prostoru dokazuje že tretje leto, je ravno tako v kategoriji malčkov izstopal po vrhunskih in eksplozivnih izvedbah kat, ker pa se je v finalu za trenutek  zmedel in napovedal napačno kato, se je moral tokrat zadovoljiti z drugim mestom. Žiga je kljub temu s svojimi izvedbami dokazal, da bo na državnem prvenstvu ponovno glavni favorit za zmago.

V katah je se je med dobitnice medalj vpisala tudi izvrstna brežiška mladinka, državna reprezentantka Nastja Galič. Tokrat je izvajala tri visoke mojstrske kate in osvojila srebrno medaljo. Nastja je zelo talentirana in na treningih izjemno prizadevna, poleg tega, da veliko časa trenira sama, pa redno pomaga tudi mlajšim klubskim tekmovalcem, ki ji z veseljem sledijo in upoštevajo njene nasvete, zato se tudi veselijo njenih domačih in  mednarodnih uspehov.

Med kataši  so zelo dobro nastopili tudi starejša deklica Nika Omerzo, kadeta Aljaž Šumlaj in Kaja Omerzo ter med mladinci David Bajs. Čeprav tokrat v katah niso osvojili medalj, pa so jim bili tik za petami, saj so bile njihove kate izvedene močno, odločno in v skladu s principi Gojyu-ryu karateja, kar se lahko vidi iz primerjav z najboljšimi učitelji te šole.

Peto medaljo je brežiškemu karateju priskrbela Kaja Omerzo v bojih, kjer si je v kategoriji kadetinj nad 54 kg v repasažu zasluženo priborila bronasto odličje. Kaja je letos postala dijakinja Športne gimnazije v Novem mestu, ki je mladim športnikom zelo prilagojena in jih močno podpira, zato verjamemo, da bo Kaja še zelo napredovala in kmalu stala tudi na najvišji stopnički.

V športnih borbah so tekmovali še Dejan Debelak med mlajšimi dečki nad 40 kg, Nika Omerzo med starejšimi deklicami pod 45 kg, Katja Bajs v kategoriji starejših deklic nad 50 kg, mladinka Kaja Budič v kategoriji nad 59 kg in Jure Čudič med mladinci pod 68 kg. Medalje tokrat niso osvojili, v svojih borbah pa so pokazali veliko poguma in dobrih tehnik, predvsem pa srčnosti in borbenega duha. Do medalj jim je zmanjkalo nekaj borbene sreče, nekoliko več kontrole nad udarci in tehnično izpiljenih napadov, v obrambi pa so bili prav vsi zelo uspešni in suvereni, kar kaže na to, da se v Brežicah trenira res dober karate.

Naslednji vikend se bodo Brežičani odpravili na tekmovanje v Slavonski Brod na Hrvaškem, Nastjo Galič pa čakajo zaključne reprezentančne priprave v Kranju.

 [ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic