Zmaga Kaje Budič in 7 odličij za karate klub Obzorje Brežice na mednarodni tekmi v Kranju

To soboto je v Kranju potekal 13. tradicionalni mednarodni karate turnir, na katerem so nastopili tekmovalci iz osmih držav Evrope. Brežiški karateisti so na uvodni tekmi v jesensko sezono nastopili izjemno uspešno, saj so domov prinesli zmago Kaje Budič in skupaj kar 7 medalj.

Najmlajši sedem letni Žiga Suša je tekmoval v katah in prvič na velikem tekmovanju tudi v borbah. Z izredno zbranostjo, koncentracijo in eksplozivnostjo je kar dvakrat stal na zmagovalnem odru. V katah je osvojil bron, v borbah pa se je zasluženo prebil v finale in osvojil srebrno medaljo. V obeh kategorijah je od naših tekmovalk pogumno nastopila tudi Nika Omerzo, ki je imela nekoliko smole pri žrebu in kljub dobrim izvedbam osvojila v obeh kategorijah peto mesto. V kategoriji kate deklice se je zelo uspešno predstavila Hana Suša in s svojo zelo elegantno izvedbo osvojila srebrno medaljo. Med starejšimi dečki je nastopil Aljaž Šumlaj. Tokrat je pokazal izreden napredek v izvedbi mojstrskih kat in zasluženo stal na stopničkah z osvojenim bronom.

Med kadeti so nastopili trije tekmovalci. Nastja Galič je ponovno odlično izvedla dve zelo visoki mojstrski kati, se uvrstila v finale, kjer je požela velik aplavz publike in tudi svojih tekmic, čeprav je po sodniški odločitvi v finalu z 2 : 3 zasedla drugo mesto. David Bajs je nastopil med kadeti, pokazal napredek v izvedbi mojstrskih kat in osvojil peto mesto. V bojih je na borišče kadetov pogumno stopil Jure Čudič, ki se je tokrat uspel prebiti do bronaste kolajne. Največje veselje pa je Brežičanom prinesla mladinka Kaja Budič, ki je v svoji kategoriji suvereno premagala vse nasprotnice in svoje boje zmagala z veliko razliko. Pokazala je maksimalno koncentracijo in kontrolo, odlične borbene tehnike, izjemno zrelost in borbenost, zato lahko od nje tudi v prihodnje pričakujemo vrhunske rezultate za brežiški karate.


člani Karate kluba Obzorje Brežice[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic