Zmaga Nastje Galič in 5 odličij za Karate klub Brežice na Postojna Open 2017

V soboto, 20. 5. 2017, je v Postojni potekal močan mednarodni turnir šestih držav, kjer je nastopilo 568 tekmovalcev iz 72-ih klubov. Karate klub Brežice je zastopala osemčlanska ekipa, ki je osvojila 1 zlato, 1 srebrno in 3 bronasta odličja. Najbolj je ponovno navdušila naša članica in reprezentantka Slovenije v katah Nastja Galič, ki je zmagala v kategoriji kate članice. Poleg nje sta navdušili tudi Maja Lakner in Tjaša Petkovič z osvojenima dvema odličjema ter Nika Omerzo, ki je bila tretja v kategoriji kate mladinke. Medaljo je v ekipnem nastopu kate deklice osvojila tudi Saša Petkovič.

Nika Omerzo, Metka Galič, Nastja Galič in Christian Kajtna

Najprej je v kategoriji kate malčki nastopil najbolj perspektivni brežiški kata tekmovalec Luka Cicvarić, ki pa tokrat kljub odlični pripravljenosti ni imel sreče z žrebom in je v drugem kolu tesno izgubil 2:3 in zaradi napake nasprotnika v polfinalu ni dobil priložnosti v repasažu. V številčni in močni kategoriji kata malčice sta nastopili Maja Lakner in Tjaša Petković. Maja je tokrat pokazala izjemen napredek in velik talent za bodočo najboljšo katašico in izgubila le polfinalni dvoboj. V borbi za tretje mesto je nato ponovno suvereno zmagala in osvojila tretje mesto. Tjaša je tokrat zaključila nastop v drugem kolu, a se je takoj pričela pripravljati za ekipni nastop in nastop v borbah, kjer je po prvi izgubljeni tekmi proti odlični kasnejši finalistki iz Italije v repasažu blestela in v zadnjih sekundah povedla s 7 : 5 ter zmagala in osvojila bronasto odličje. Skupaj s sestro Sašo Petković in Majo Lakner so nastopile še v kata timu v kategoriji deklic 10–11 let in z odlično usklajenim nastopom osvojile srebrno medaljo. Saša je nastopila tudi v katah posamezno in v borbah, vendar tokrat ni prišla v boj za medalje, je pa v katah v repasažu zasedla 7. mesto. V borbah mlajših kadetinj + 50 kg je nastopila tudi Ana Sever, vendar tokrat ni uspela zbrati dovolj moči za vidnejšo uvrstitev. Pri ekipnih nastopih v borbah pa smo Ano Sever posodili ekipi KK Žalec, ki je po napetih bojih na koncu osvojila odlično 2.mesto in prav Ana je prispevala levji delež k temu uspehu.

srebrne v ekipnih katah: Tjaša Petković, Maja Lakner in Saša Petković

Popoldan so nastopili starejši tekmovalci. V kategorijo kate mladinke je pred kratkim prestopila Nika Omerzo, ki je že na prvi veliki tekmi z močnimi katami in dobro tehnično izvedbo osvojila bronasto odličje, česar je bila zelo vesela. Nika vlaga veliko dodatnega dela in časa v specializacijo za kate in vidno napreduje, za preboj na sam vrh slovenskega karateja pa ima še dovolj talanta in rezerve, zato upamo, da jo bo odličje le še motiviralo za dodatno delo. V katah članic nad 18 let pa je ponovno zablestela Nastja Galič, ki je s tremi vrhunskimi izvedbami kat, vrednih članske reprezentantke Slovenije, premagala vse nasprotnice in osvojila zlato odličje. Nastja je velik zgled vsem brežiškim karateistkam in hkrati s svojim pristopom velika učiteljica ter motivatorka, ki brežiško ekipo članic pripravlja tudi na ekipni nastop za bližajoče se člansko ekipno prvensto.

Tekmovanje je zaključila naša perspektivna, zavzeta in srčna borka Ivana Lukić, ki je po nekajtedenski pavzi ponovno pričela z intenzivnimi pripravami in treningi.  V Postojni še ni bila v polni formi in ni posegla v boj za odličja,  bo pa ob nadaljnjem treningu gotovo kmalu prišla tudi med najbolj uspešne v svoji zelo množični kategoriji kadetinj + 54 kg.

Tekma v Postojni je ponovno pokazala na vrhunsko delo v klubu, saj so tekmovalci konkurenčni na vseh nivojih. Spremljajoča trenerja Christian Kajtna in Metka Galič sta bila z rezultati zadovoljna, še zlasti zato, ker sta dva odlična tekmovalca tokrat manjkala zaradi udeležbe na Balkanskem prvenstvu za mlajše kategorije, ki je istočasno potekalo v Istanbulu.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic