Zmaga Nastje Galič in osem odličij za KK Brežice na Kranj Open 2017

To soboto je v Kranju potekal mednarodni turnir šestih držav v karateju, kot uvodna tekma v novi sezoni 2017/18. Nastopilo je 260 tekmovalcev iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Nemčije, Bosne in Hercegovine ter Italije. Za Karate klub Brežice je tekmovalo osem tekmovalcev, ki so osvojili eno zlato, tri srebrna in štiri bronasta odličja. Ponovno je blestela Nastja Galič, ki je v članski konkurenci katašic zmagala kot najboljša tekmovalka turnirja in pokazala, da je še vedno upravičeno v slovenski reprezentanci in da je treba nanjo še kako računati tudi na največjih svetovnih tekmovanjih. 

Nastja Galič (zmagovalka) in Nika Omerzo (tretje mesto) med najboljšimi v članski konkurenci

Nika Omerzo je osvojila dve bronasti kolajni in pokazala, da se je v zadnjem času od svoje vzornice in trenerke Nastje veliko naučila in zelo napredovala v vseh svojih izvedbah. Prvi bron je osvojila v katah mladink, kjer se je po dobljeni prvi borbi uvrstila v polfinale, kjer je sicer za las izgubila dvoboj proti Šuhri Muharemović, v repasažu pa ponovno zmagala proti tekmovalki iz BiH in osvojila prvo bronasto odličje. Kasneje je nastopila tudi v konkurenci članic in potrdila svojo formo z osvojitvijo še ene bronaste kolajne. Dve bronasti kolajni je v kategoriji mlajše kadetinje osvojila tudi Ela Petan, ki je v osvojila tretji mesti tako v katah kot v borbah in dokazala, da je še kako konkurenčna in perspektivna v obeh disciplinah. Ela je trenutno zelo dobro fizično pripravljena, manjkajo pa ji še tehnični treningi, kjer bo svojo suverenost še povečala in na tekmah dokazala, da spada v sam vrh slovenskega karateja. Med katašicami je peto mesto osvojila tudi Tjaša Petkovič v konkurenci malčic, kar pa je v nadaljevanju nadgradila še s srebrno medaljo v kategoriji borbe malčice – 35 kg. Tjaša je pokazala res velik talent in je zelo perspektivna tekmovalka tako v katah kot v borbah. Njena starejša sestra Saša Petkovič je ponovila uspeh mlajše sestre in po dobrem nastopu v katah osvojila še srebro v borbah. Po odličnem polfinalnem nastopu, kjer je zmagala z rezultatom  2 : 1, je v finalu nekoliko zadržana osvojila odlično drugo mesto. V katah je prvič v starejšo kategorijo prestopila tudi naša najbolj perspektivna mlajša katašica Maja Lakner, ki pa na svoji prvi tekmi med starejšimi kolegicami še ni uspela v boj za medalje. Maja Lakner se specializira za kate in bo na nadaljnjih tekmah ob dodatnih treningih nedvomno zelo kmalu posegla tudi v boj za odličja.

V kategoriji borbe mlajše kadetinje nad 47 kg je nastopila vse boljša Ana Sever in po zmagi v prvem kolu in tesnih porazih v polfinalu in repasažu osvojila peto mesto. Ana se bori zelo premišljeno in ji do najvišjih mest manjka le nekaj več samozavesti in zaključnih akcij v napadu. Za zaključek je nastopil v kategoriji kadeti – 57 kg Sebastjan Lašič in osvojil še eno srebrno odličje. V polfinalu je odlično nadziral borbo in kljub neodločenem rezultatu proti tekmovalcu iz Srbije po sodniški odločitvi napredoval v finale z rezultatom  5 : 0. V finalu se je pomeril z Maximom Cosovicijem (Grosuplje), ki ga tokrat še ni uspel premagati in je tako na tekmi za KK Brežice osvojil še zadnje drugo mesto. Tekmovalce sta spremljala predsednik kluba Hrvoje Teo Oršanič in trenerka Metka Galič.[ << Nazaj na seznam novic ]


>> Arhiv novic