Meibukan znak

1. MEI TO WA AKARAKA DE SUJIO TOSU I - Mei iz Meibu-kan sovpada s splošnim značajem in osebnostjo karateista ..., neomadeževan, bistrih misli in ima dobro srce. Znak Mei se pojavlja pri vseh moških imenih v družini Yagi.

2. IN / YO (Hi to Tsuki). (Hi) pomeni sonce in (Tsuki) pomeni luna. To samo po sebi simbolizira korenine stila. Gojyu-Ryu pomeni trdo / mehki stil. Uporabljene tehnike in filozofije stila se vrtijo okoli dualnosti v naravi, kar predstavljata tudi znaka za sonce in luno.

3. AH UM HI WA SHIMARI TSUKI WA HIRAKU - Ah pomeni izdih (odprto), ki ga predstavlja znak za luno. Um pomeni vdih (zaprto), ki ga predstavlja znak za sonce. Tudi tukaj je prisotna dvojnost narave.

4. GOJYU HI WA FUTOKU TSUKI WA HOSOKU GOJYU-RYU WO ARAWASU - Sonce je debelo, konstantno. luna pa je vitka, prožna. To izraža trdoto in mehkobo Gojyu-Ryu stila.

5. ICHIGEKI HISSATSU HI TO TSUKI (Hito tsuki suna wachi ichigi hissatsu o arawasu) - Znak Mei združuje sonce in luno v Hito Tsuki, kar v karateju pomeni ... EN UDAREC. Za karateista je to eden od najpomembnejših vidikov klasičnega karateja. Hito Tsuki (en udarec) je princip, ki predstavlja osveščenost karateista, da med vsakim treningom daje 110% tako fizično kot psihično in si predstavlja, kot da bi bila to morda njegova zadnja tehnika.